Amatøren og de danske tourlegender m. Søren Lilholt

Velkommen til 2ned-Magasinets syvende afsnit af Tour de France-programmet ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske ryttere, der har kørt og gennemført mindst et Tour de France igennem deres karriere. 

Dagens legende er ingen ringere end den legendariske Søren Lilholt, som var et af de største talenter, dansk cykling har set. Desværre blev karrieren alt for kort, da han stoppede i en alder af blot 26 år, men inden det nåede dertil, havde Søren en fantastisk karriere, der bød på en masse sejre, fire Tour de France-deltagelser, tre forskellige trøjer i Touren og et dobbelt junior verdensmesterskab.

Amatøren og de danske tourlegender m. Søren Lilholt

I denne første del af samtalen med Søren Lilholt fokuserer vi på hans helt unge år på rammen, hvordan han kom i gang med cykling, hvordan han pludselig begyndte at vinde og fik fyldt sit trofæskab med dyrt bestik, hvordan han dominerede Junior VM, hvordan det var at træne under den berømte og berygtede landstræner John Struve og meget mere. Hør det hele lige her.

Lyt del 1 lige her:
Apple Podcast
Spotify
Soundcloud

Del 2 
I denne anden del af samtalen med Søren Lilholt hører vi, hvordan Søren tager et stort step videre i sin karriere. Han rykker nemlig til Paris, hvor han endnu ikke er professionel, men for alvor begynder at leve som én og cykle som én. Han forfølger drømmen, selv om han ikke kan et ord fransk. Som sæsonen i Paris forløber, viser Søren sig som en af de stærkeste på holdet, og snart kan han finde sig selv på den helt store scene, på et nyt hold og side om side med flere af de idoler som hængte på væggene i Sørens barndomsværelse.

Lyt del 2 lige her: 
Apple Podcast
Spotify
Soundcloud

Del 3 
I dette tredje afsnit er Lilholt virkelig ved at være i topform, både som rytter i sæsonerne 88 og 89, men så sandelig også i forhold til levering af verdensklasse anekdoter. Hør, hvordan Lilholt varmede op i bilen inden en legendarisk enkeltstart, hør Lilholt fortælle om sine fire dage i den grønne trøje i Touren, og hvordan han kæmpede med en rasende Sean Kelly for at forsvare den, og hør, hvordan Lilholt som den første og sidste dansker bar den røde trøje i Touren. Hør det hele i 2ned-Magasinet. Anekdoter du ikke vil gå glip af.  

Lyt del 3 lige her: 
Apple Podcast
Spotify
Soundcloud

Del 4 
Del 3 var rekordafsnittet, og nu bygger vi bare ovenpå den rekord 😊. Søren fortsætter hvor han slap med endnu flere gode anekdoter fra 90 og 91-sæsonerne. I 90 viser han igen klassen, og med hele 26 top ti placeringer sætter han en tyk streg under, at han er en af feltets stærkeste ryttere, når terrænet passer ham. Det hele kulminerer med karrierens største sejr i E3 Haralbeke, hvor han vinder solo foran Fabio Roscioli og Adrie Van der Poel. I 91 bliver forholdene sværere, resultaterne begynder at svigte, og Søren begynder for første gang at joke om et karrierestop.

Hør om den vilde sæson i 90, hør hvordan en tredjeplads i løbet Grand Prix Cerami endte med at koste ham en topplacering i Paris – Roubaix, hør hvordan Lilholt så stort på uskrevne regler og var første mand på Champs-Élysées, hør om sejren i E3 og hør om frustrationerne i 91, da resultaterne pludselig går mod ham. Hør det hele lige nu i 2ned-Magasinet.

Rigtig god fornøjelse.

Lyt del 4 lige her: 
Apple Podcast
Spotify
Soundcloud