Amatøren og de danske tourlegender m. Michael Blaudzun

Velkommen til 2ned-Magasinets sjette afsnit af Tour de France-programmet ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske ryttere, der har kørt og gennemført mindst et Tour de France igennem deres karriere.

Dagens mand i skysovs er ingen ringere end den mangeårige CSC-rytter Michael Blaudzun, som havde en lang karriere på landevejen, der blev kickstartet med et dansk mesterskab i 1994 og først sluttede 14 år senere på enkeltstartscyklen ved VM i Italien 2008. 

Amatøren og de danske tourlegender m. Michael Blaudzun

Han dedikerede det meste af sin karriere til at være en loyal og trofast hjælperytter for flere af datidens største stjerner i tjeneste for tre af periodens største cykelhold; Rabobank, Telekom og så hele 10 sæsoner på det danske hold, der startede som det beskedne Team Home – Jack & Jones, men snart blev til Team CSC, som stille og roligt udviklede sig til at være verdens bedste cykelhold.

Når kaptajnerne hed Rolf, Jalabert, Sastre og Basso var der ganske få åbninger til at køre egen chance, men når muligheden endelig bød sig, viste Michael Blaudzun ved flere lejligheder, at han også havde evnerne til at gribe dem. Det gav ham blandt andet fem danske mesterskaber, to ved linjeløbet og tre på enkeltstarten, derudover vandt han samlet i både Herald Sun Tour og Hessen Rundfahrt. Desuden deltog han i 10 Grand Tours heriblandt tre gange i Tour de France.

Hør Michael Blaudzun fortælle om sin egen fantastiske karriere. Om op- og nedture, om Tour de France i 2001 hvor Laurant Jalabert viste klassen både på- og af cyklen, om Tour de France i 2003 hvor Team CSCs podiekandidat Tyler Hamilton brækkede kravebenet tidligt i løbet, men hvor holdet det til trods opnåede stor succes. Hør om det hele lige nu og lige her.

Lyt afsnittet her:
Apple Podcast
Spotify
Soundcloud

Rigtig god fornøjelse.