Amatøren og de danske tourlegender m. Allan "Smeden" Johansen

Velkommen til 2ned-Magasinets femte afsnit af Tour de France-programmet ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske ryttere, der har kørt og gennemført mindst et Tour de France igennem deres karriere. 

Dagens gæst er ingen ringere end Allan ”Smeden” Johansen. Smeden kørte ét Tour de France i løbet af sine 13 sæsoner som professionel, nemlig på det første danske Tour de France-hold nogensinde MemoryCard – Jack & Jones, og på den måde var han med til at skrive dansk cykelhistorie.

Amatøren og de danske tourlegender m. Allan "Smeden" Johansen

Det var et hårdt Tour de France, hvor Allan og holdkammeraterne sagtens kunne mærke, at niveauet var meget højere end noget, de nogensinde havde oplevet. Han beskriver det selv som to cykelløb i løbet.

På trods af køretur i Tour de France, fik Allan Johansen stadig en rigtig flot karriere, specielt forårsklassikkerne var noget, der passede ham rigtig godt både som menneske og som ryttertype. Det viste sig på resultatlisterne, hvor Allan har kørt flotte resultater hjem såsom en 10. og en 15. plads i Flandern Rundt, en 8. plads i Omloop samt en femteplads i E3 og Dwars door Vlanderen på trods af, at han ofte i de løb agerede hjælperytter for Fabian Cancellara.Generelt har han præsteret fremragende i endagsløb og vandt blandt andet DM, Grand Prix Herning og Paris-Bourges.

Hør Allan ”Smeden” Johansen fortælle, hvordan han i en sen alder, pludselig fik chancen for at blive professionel cykelrytter, hvordan han oplevede at køre i en tid, hvor nogle af konkurrenterne kørte på andet end vand og sukker, hør ham fortælle om sine sejre og hør ham fortælle om, hvordan det var at køre klassikere side om side med nogle af verdens allerbedste ryttere i hans elskede forårsklassikere. Hør det hele i 2ned-Magasinet.

Lyt afsnittet her:
Apple Podcast
Spotify
Soundcloud

Rigtig god fornøjelse.