Amatøren og de danske tourlegender m. Claus Michael Møller

Velkommen til 2ned-Magasinets fjerde afsnit af Tour de France-programmet ”Amatøren og de danske tourlegender”, som er dedikeret til de danske ryttere, der har kørt og gennemført mindst et Tour de France igennem deres karriere.

Dagens gæst er den fremragende Claus Michael Møller, som kørte intet mindre end 14 sæsoner som professionel og hele 11 Grand Tours heraf et enkelt Tour de France.

Amatøren og de danske tourlegender m. Claus Michael Møller

Claus Michael Møller var etapeløbsrytter, og vandt både enkeltstarter, bjergetaper og GCs. Han kørte de suverænt bedste sæsoner på Maia Milaneza-holdet fra 2000 til 2003, hvor det blandt andet blev til samlet sejr i Volta Algarve, Volta a Portugal og en etapesejr samt en samlet 8. plads i Vuelta a Espana i 2001.

Han havde generelt stor succes i de spanske og portugisiske løb, men havde også en karriere med op- og nedture, eksempelvis var det hele ved at være slut, inden det overhovedet var kommet i gang, da den legendariske TVM-boss Cees Priem løb fra en forhåndsaftale efter Claus’ første sæson som stagiaire på holdet.

Claus ville trække stikket og vende tilbage til banken, men en insisterende bankchef fik ham på andre tanker, og så var Claus tilbage i feltet og tilbage til en lang cykelkarriere, som først lige var startet. Hør om de store sejre, de store styrt, anekdoterne fra landevejen og meget mere.

Lyt afsnittet her:
Apple Podcast
Spotify
Soundcloud

Rigtig g
od fornøjelse.